Waar kan Jump up gedaan worden?

De minitrampoline is een fitnessapparaat wat in ieder huis past. Vaak zijn de poten in te klappen en is hij makkelijk op te bergen. Dan hoef je hem alleen maar tevoorschijn te halen als je hem nodig hebt. Ook als je onzeker bent over je uiterlijk is het fijn als je thuis je gang kunt gaan, zonder nieuwsgierige blikken op de sportschool. Je hoeft daarbij geen contributiegeld te betalen, een eenmalige aankoop is voldoende. Tenslotte is het heerlijk dat je kunt springen en aan je conditie kunt werken, op de momenten dat jij het fijn vindt. Elke dag een kwartiertje, terwijl je bijvoorbeeld naar je favoriete muziek luistert, of je dagelijkse tv-programma bekijkt.

Wil je thuis sporten, maar mis je de discipline die hiervoor nodig is, of weet je niet wat je dan moet doen op de minitrampoline? Er zijn meerdere dvd’s ontwikkeld met fitnessoefeningen, een dagelijkse training of een workout, waardoor je effectief aan de slag kan gaan om gewicht te verliezen. Bij sommige dvd’s zit een maaltijdboekje, zodat ook aan je eetgewoonten aandacht besteed wordt.

Vind je het gezelliger om met anderen te sporten? Ook dat is mogelijk. Op verschillende sportscholen in heel Nederland worden sinds kort Jump up lessen aangeboden. Hierin wordt aandacht besteed aan het verbeteren van je uithoudingsvermogen, je coördinatie en je spierversteviging. Het voordeel van op les zitten is dat je elke week een stimulans heeft om het te doen, je wordt namelijk verwacht en je betaalt ervoor.

Conclusie: zowel thuis als op de sportschool heeft zo zijn voor- en nadelen. Je zult zelf moeten bepalen wat het beste bij je past. Met de nodige zelfkennis kom je daar zeker uit.

CTA