Mini-trampolines

Voor Jump up worden minitrampolines gebruikt. Deze zijn altijd rond, omdat je bij een ronde trampoline sneller in het midden springt. De spanning van de mat aan de rand van de trampoline is hoger dan de spanning in het midden. Dit zorgt ervoor dat je vanzelf in het midden gaat springen. Dit is veiliger, omdat je dan minder snel op de beschermrand springt en omdat je niet gelanceerd wordt.

Minitrampolines zijn er in verschillende groottes, met een diameter van 87 cm tot 120 cm. De kleinste van 87 cm is handig als je niet veel ruimte hebt of als je hem makkelijk wil kunnen vervoeren. Kinderen kunnen hiermee prima uit de voeten. De iets grotere trampolines springen comfortabeler. Ze zijn geschikter voor volwassenen. De meest geschikte diameter is 102 cm. Hierop kun je prima in je eentje springen en oefeningen doen. Daarnaast is hij redelijk goedkoop en makkelijk te verplaatsen.

Je hebt trampolines met stalen veren en trampolines met rubberen elastieken. Trampolines met stalen veren zijn vooral bedoeld voor volwassenen, sporters en voor mensen die aan het revalideren zijn. Deze trampolines zijn stug en ze kunnen maximaal 180 kg dragen. Trampolines met rubberen elastieken daarentegen springen lichter en zijn daarom meer geschikt voor kinderen. Ze kunnen maximaal 90 kg dragen en zijn erg soepel.

Een geschikte mini trampoline kun je kopen bij Trampolineplezier.

CTA