Krachtoefeningen

Deze oefeningen zijn voor mensen die al langere tijd op de minitrampoline oefeningen doen. Er wordt gebruik gemaakt van een elastische band (zie accessoires) om extra spieren te trainen.
Er zijn drie soorten oefeningen: voor je rug, voor je borst en voor je schouders. Houd elke oefening niet langer dan twee minuten aan en loop tussen de oefeningen steeds een paar minuten op de trampoline.

Rugoefeningen

1. Bevestig de elastische band aan (bijvoorbeeld) een deurkruk en neem de uiteinden in beide handen, zodat de band straks staat. Wikkel de band enkele malen om ja handpalm en begin met lopen op de minitrampoline. Trek je armen, met je ellebogen op schouderhoogte naar achteren. Houd daarna je armen gestrekt naar beneden en trek de band naar achteren.

2. Bevestig de elastische band aan een poot van de minitrampoline en wikkel de uiteinden weer om je handen. Begin op de trampoline te lopen en trek daarbij je knieën hoog op. Als je je rechterknie omhoog brengt, laat dan je linkerhand erop rusten. Trek tegelijk met je rechterhand de band met een gebogen arm achter je naar boven. Als je je linkerknie omhoog brengt doe je het andersom.

Borstoefeningen

1. Bevestig de band aan een deurkruk en wikkel de uiteinden om je handen, terwijl je met je rug naar de deur op de trampoline staat. Houd de band zo vast dat je armen gebogen zijn en de band strak staat. Ga op de trampoline lopen en zwaai tegelijk met je armen van achter je heupen naar voren tot de hoogte van je navel, en weer terug.

2. Bevestig de band aan een deurkruk en ga op dezelfde manier staan als bij oefening 1. Ga op de trampoline lopen en til je licht gebogen armen op tot ze op gelijke hoogte met je schouders zijn. Trek de elastieken band naar voren en breng hem weer terug.

Schouderoefeningen

1. Bevestig de band aan een poot van de trampoline en pak de beide uiteinden vast, met licht gebogen armen. Hou je rug recht en je schouders naar achteren, terwijl je de band voor je lichaam van je buik naar je hoofd beweegt, en weer terug.

2. Wikkel de band om je handen, hou hem vast op schouderhoogte en loop zachtjes op de trampoline. Zet één hand op je linkerheup en beweeg je andere hand van je navel naar je rechterschouder. Wissel na een minuut van kant en doe hetzelfde andersom.

 

CTA