Voor wie is Jump up?

Bijna de helft van de vrouwen en bijna driekwart van de mannen heeft last van overgewicht. Steeds meer mensen hebben eetproblemen. Zelfs kinderen ontkomen er niet aan, een steeds groter deel van hen is te dik.

Jump up is ideaal voor mensen met overgewicht. Als je springt, beweeg je. Als je beweegt, val je af. Als je een gezond gewicht heb, heb je een kleinere kans op hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsaandoeningen en andere ziektes. Springen is niet alleen gezond voor het lichaam, ook de geest profiteert mee. Bij bewegen komen hormonen vrij die depressies tegengaan, helpen tegen chronische vermoeidheid en paniekaanvallen.
Het is verstandig om niet meer dan 2500 tot 3000 calorieën per week te verbranden. Dit komt neer op 3,5 tot 4 uur trampolinespringen per week. Meer trainen is slecht voor het lichaam en ook niet nuttig.

Jump up is ook goed voor mensen op leeftijd. De ouderdom brengt allerlei ziekten en lichamelijke zwakheden met zich mee. Ouderen hebben ook vaak last van evenwichtsproblemen. Door het trampolinespringen elke dag op te bouwen, kun je van deze kwalen afkomen. Je zult je snel weer fit en gezond voelen. Zo worden ook andere manieren van lichaambeweging, zoals fietsen en wandelen, weer mogelijk! Ben je bang dat je eraf zult vallen? Dan kun je een trampoline aanschaffen met een stang waar je je aan vast kunt houden.

Tenslotte kun je natuurlijk ook aan Jump up doen als je gezond bent en nergens last van heb. Van trampolinespringen ga je je fitter voelen en zul je merken dat je lekkerder in je vel zit. Het zorgt ervoor dat je meer bestand bent tegen stress, omdat het het lichaam stimuleert om goede stresshormonen te produceren. Het versterkt alle spieren, zorgt voor een normale bloeddruk, stimuleert de productie van rode bloedlichaampjes (die zuurstof vervoeren) en verbetert de ademhaling. Tenslotte groeit ook het lichaamsbewustzijn en zal je merken dat je zelfverzekerder wordt.

Kortom, iedereen, van jong tot oud, kan plaatsnemen op de minitrampoline!

  

CTA