Accessoires

Om fit en sportief te blijven met een minitrampoline, kun je enkele hulpmiddelen gebruiken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet en uitgelegd wat je ermee kunt doen.

De elastische band
De elastische band is een band van ongeveer 75 tot 220 cm. Je gebruikt de band vooral om je bovenlichaam te trainen. Omdat je op de trampoline vooral je benen beweegt, is het belangrijk om je armen ook mee te nemen. Je kunt de band voor verschillende doeleinden gebruiken: om af te vallen, voor een betere houding of voor conditie- of figuurtraining.
De elastieken band is verkrijgbaar in verschillende sterktes en kleuren. Als je net begint is een gemiddelde sterkte prima. Als je wat meer gevorderd bent kun je je wagen aan een sterkere band. Hierdoor kun je je spieren steeds steviger maken.
Het is mogelijk om ze te kopen met handvatten eraan, maar ze zijn ook bruikbaar zonder handvatten. Je kunt dan de uiteinden enkele keren om je handen slaan. Deze band neemt geen ruimte in en is makkelijk in het gebruik.

De hartslagmeter
Deze moet bevestigd worden om de pols en kan, terwijl u traint, uw hartslag meten. U hoeft dan niet zelf te voelen hoe vaak uw hart klopt per minuut. Het is belangrijk om uw hartslag te meten, omdat u, als uw hartslag te hoog is, geen vetreserves, maar koolhydraten gaat verbanden. Dit levert geen uithoudingsvermogen of een gezonder lichaam op en is dus nutteloos.
Om te weten te komen wat je maximale hartslag (voorlopig) is, kun je de volgende oefening doen: ga vijf minuten joggen op de trampoline. Adem twee stappen in en drie stappen uit. Verhoog langzaam je tempo. Als je na vijf minuten (of eerder) niet buiten adem bent, is het prima om zwaardere oefeningen te doen. Als je wel buiten adem bent, noteer dan je hartslag en ga daar voorlopig (bij het doen van andere oefeningen) niet overheen.

De beugel
Deze is geschikt voor kinderen, ouderen, of als u nog niet zo zeker bent van uw evenwicht op de trampoline. Je kunt minitrampolines kopen met één of met twee beugels. Deze beugels zijn met palen aan de trampoline bevestigd en je kunt ze vasthouden terwijl je springt. Hij is in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

CTA